Kina bolja od Srbije!

Ostali sportovi 22. avg. 201510:05 > 10:07
Podeli:
Izvor: Dino Panato/Getty Images Sport

Na startu finalnog turnira Svetske lige u Japanu, odbojkašice Srbije poražene su od Kine sa 3:1 po setovima 19:25, 25:23, 25:15, i 25:19.

Srbija u nedelju sa početkom u 11 časova i 30 minuta igra protiv SAD. Potsećanja radi, finalni turnir Svetske lige je kvalifikacioni za Olimpijske igre. Za Rio, potrebno je osvojiti zlato ili srebro. U slučaju da Srbija ne ostvari cilj u Japanu, ostaje još jedna šansa na turniru koji će u januaru mesecu biti organizovan u Turskoj.

Krenulo je odlično. Sjajnim servisima Srbija je potpuno razbila koncepciju igre Kine. Blok je funkcionisao dobro, izabranice Zorana Terzića su sredinom prvog seta vodile sa 16:12. Bile su na dobrom putu da povedu sa 1:0. Ipak, postojao je mali strah sa obzirom da je Kina poznata kao selekcija koja se nikada ne predaje. Strah je bio neopravdan. Srbija je odigrala prvi set u velikom stilu – 25:19.

Početak drugog, doneo je igru po principu poen za poen. Međutim, sredinom drugog seta Srbija je odigrala kao u transu. Sve je funkcionisalo besprekorno. Izabranice Zorana Terzića su pobegle na 16:11. U tom trenutku bile su jako blizu osvajanja drugog seta, bile su jako blizu osvajanja boda protiv Kine, aktuelnog vicešampiona planete. Ponovo se javio strah, ovoga puta je bio opravdan. Kina je od 11:16, stigla do 22:20. Srbija se nije predavala izjednačila je na 22:22. Usledila je neizvesna završnica u kojoj su više sreće i koncentracije imale odbojkašice Kine – 25:23. Šteta, baš šteta.

Psiha je čudo. Svesne šta su propustile, odbojkašice Srbije su potpuno pale u trećem setu, dok su Kineskinje na krilima preokreta igrale kao u transu. Za tili čas su pobegle na 13:8. Ništa se nije menjalo do kraja trećeg seta. Kina je jednostavno bila daleko bolja. Na kraju – 25: 15.

U ostalim mečevima Rusija je bila ubedljiva protiv Dominikanske Republike, SAD protiv Južne Koreje, a Kuba protiv Kenije. Srbija u nedelju igra sa SAD a meč počinje u 11 časova i 30 minuta.