Udovičić: Vaterpolistima po 30.000 evra

Ostali sportovi 10. avg. 201520:07 > 20:10
Podeli:
Izvor: Tanjug/Sava Radovanović

Samo dan posle veličanstvenog dočeka vaterpolista, koji su navikli naciju da se svakog takmičenja vraćaju sa medaljom, nastala je pomalo neprijatna situacija.

Momci, koji su mnogima postali i dosadni, jer šta tu ima zanimljivo kada stalno osvajate medalje, ne pravite afere i skandale.

Međutim, naslovi u pojedinim medijima, koji su iznenada počeli da se bave vaterpolom, a donedavno su zastupali stav „koga to zanima“, izazvala je burnu reakciju ministra sporta Vanje Udovičića.

Momak, koje je bio kapiten ove selekcije, gostovao je u drugom Dnevniku RTS i tom prilikom istakao da će svaki od članova zlatne reprezentacije u narednih nedelju dana dobiti po 30.000 evra.

Srećan sam i tužan. Ponasan sam zbog uspeha vaterpolista, čiji sam donedavno bio kapiten. Naravno, da me neizmerno srećnim čine i uspesi ostalih naših sportista, kojih je bilo mnogo u proteklom periodu. Međutim, sreću i ponos su mi pokvarili današnji naslovi u medijima„, rekao je i nastavio:

Svima je poznato da se dugi niz godina dugovalo ne samo vaterpolistima. Mi sada to nastojimo da ispravimo. Sve što su momci zaslužili će dobiti. Mnogi zaboravljaju da se i meni, kao kapitenu reprezentacije dugovalo, ali mi nismo takva ekipa. Podsećam da se bliži Evropsko prvenstvo u vatrepolu od kojeg želimo da napravimo spektakl. I pre fantastičnog uspeha na Svetskom prvenstvu najavili smo da je u planu pravljenje vaterpolo centra, mesta gde će ovi momci sa kojima sam ja ostvario najveće uspehe u karijeri imati priliku da se dalje razvijaju i sačuvaju mesto u vrhu svetskog vaterpola.