Gocić: Jaki su Hrvati, ali jaki smo i mi!

Ostali sportovi 07. avg 201522:43 > 22:45
Izvor: Getty images by Francois Nel

Niska neverovatnih uspeha je nastavljena.

Vaterpolisti Srbije su prošle godine osvojili sve što se moglo osvojiti. Bili su šampioni Evrope, osvojili su Svetsku ligu, bili su najbolji u FINA Kupu. Ovoga leta, Srbija je osvojila zlato na finalnom turniru Svetske lige i mesto na Olimpijskim igrama, a sada imaju srebro u rukama na Svetskom šampionatu u Kazanju. Izabranici Dejana Savića su posle maestralne partije deklasirali Italiju u polufinalu. Selekciju koja po pravilu ima ogromnu podršku sudija srušili su posle prve deonice – 4:0. U tom trenutku mogle su da se opuste i sudije jer je bilo jasno da ne mogu da pomognu Italijanima na putu ka finala.

Za zlato, Srbija će se boriti sa Hrvatskom. Ovaj duel je na programu u subotu sa početkom u 21.00. Hrvati su u polufinalu posle boljeg izvođenja peteraca pobedili Grčku, selekciju koja je najprijatnije iznenađenje u Kazanju, selekciju koja je na turniru u Nišu pokazala da može mnogo. Podsećanja radi, Grci su tada u polufinalu posle izvođenje peteraca pobedili Srbiju. Nema nikakve dileme da će okršaj za bronzanu medalju između Grka i Italijana biti sjajan.

„Odigrali  smo sjajno protiv Italijana. Brzo smo stvari stavili na svoje mesto. Pokazali smo kvalitet i klasu. Ostvarili smo još jedan veliki uspeh. Posle zlata u Bergamu i vize za Olimpijske igre želeli smo medalju u Kazanju. To smo postavili kao cilj i stigli smo do njega. Naravno da nismo rekli završnu reč. Čeka nas finale, čeka nas borba za zlato. Jaki su Hrvati, ali jaki smo i mi. Biće to potpuno drugačija utakmica u odnosu na one koje smo igrali protiv SAD i Italije. Ipak smo mi ista škola vaterpola“, rekao je kapiten reprezentacije Srbije Živko Gocić.