RSS za SK: Medenici kazna po Zakonu

Ostali sportovi 30. okt 201416:04 > 16:04
Podeli:
Izvor: sportklub

Povodom informacije da je Antidoping agencija Republike Srbije utvrdila je da je Miloš Medenica, rukometaš Crvene zvezde, bio pozitivan na zabranjene supstance karboksi THC i sibutramin, Rukometni savez Srbije, u dopisu redakciji Sport kluba, naglasio je da će postupiti u skladu sa propisima

„Rukometni savez Srbije ne podržava korišćenje nedozvoljenih doping sredstava. RSS će postupiti u skladu sa Zakonom i pravilnikom Rukometnog saveza Srbije o sprečavanju dopinga u sportu“, stav je Rukometnog saveza Srbije.

Da podsetimo, test je urađen, kako prenosi Sportski žurnal, posle meča Crvena zvezda – Planinka u 3. kolu Rukometne superlige. Medenici preti kazna od dve ili čak četiri godine zabrane igranja, a Rukometni savez Srbije, koji je nadležan za postupanje u prvom stepenu, već je doneo odluku o privremenoj suspenziji igrača do okončanja postupka i na snazi je od 22. oktobra.

„Prema novom zakonu mogao bi za ovaj prekršaj da bude kažnjen sa četiri godine zabrane igranja, ali budući da je prekršaj načinio dok je na snazi bio stari zakon, maksimalna kazna koja bi mogla da mu bude izreknuta je dve godine, a minimalno opomenom“, rekao je predsednik nacionalnog Odbora za doping kontrolu Nenad Dikić.