Grbić: Igramo za Srbiju, ne za Rusiju!

Ostali sportovi 03. jul. 201517:19 > 17:20
Podeli:
Izvor: OKS

Reprezentacija Srbije stigla je u Melburn gde će u poslednjem vikendu Svetske lige igrati protiv Australije.

Selektor Srbije Nikola Grbić je zbog napornog puta, kao i zbog činjenice da odbojkaše Srbije očekuje finalni turnir Svetske lige u Brazilu od 15. do 19. jula, odlučio da u Beogradu ostanu Stanković, Podraščanin, Atanasijević, Petrić, Ivović, Jovović i Rosić. Protiv „kengura“ igraće: Kostić, Brđović, Starović, Luburić, Majstorović, Nikola i Uroš Kovačević, Stoilović, Katić, Lisinac, Okolić i Krsmanović.

„Uvek sam govorio da u bilo kom sastavu da igramo očekujem da svako pruži svoj maksimum, jer je to jedini način da pobedimo. Nije idealno rešenje što pola ekipe ostaje, a pola ide, ali je najbezbolnije. Akcenat na rad grupe u Beogradu je da se što bolje fizički pripreme za finalni turnir – istakao je Grbić.

Za Srbiju predstojeći dueli nemaju rezultatski značaj, ali će igrom slučaja biti u centru pažnje ljubitelja odbojke. Zašto? Pa ukoliko Srbija pobedi Australiju, onda Rusija koja je Olimpijski šampion u slučaju pobeda nad Iranom u Teheranu ima šansu da obezbedi opstanak u prvoj diviziji Svetske lige. Zvuči neverovatno ali je istinito. Rusi u grupi sa SAD, Poljskom i Iranom nisu zabeleili ni jedan trjumf. 

„Da mi je neko rekao da će Rusi izgubiti svih 10 mečeva u svojoj grupi ne bih mu verovao. Ali, to je sport. Moja želja da pobedimo Australiju nema nikakve veze s tim da li će Rusija da ostane ili ne. Mi smo jasno rekli da idemo na pobedu i to zbog nas. Lično, ne mogu da očekujem da neko pobedi za mene. Idemo tamo da odigramo najbolje što možemo, da pružimo maksimum – naglasio je selektor Nikola Grbić.