Savić: Idemo po medalju u Kazanj!

Ostali sportovi 03. jul. 201517:11 > 17:13
Podeli:
Izvor: Getty images by Francois Nel

Selektor Dejan Savić je nagradio stručni štab i igrače jednim danom odmora više posle osvajanje Svetsle lige, a pripreme za Svetsko prvenstvo počele su u četvrtak.

Nova baza priprema je Zlatibor, a na planini će se boraviti do 10. jula. Predviđeni su plivački treninzi u novom bazenu u Užicu, a plivaće se i u Čigoti.

„Pored 13 igrača koji su igrali u Bergamu, na Zlatibor su stigli Viktor Rašović, Drašović, Subotić, Rističević i Ubović – rekao je selektor Savić i nastavio: „Momci su navikli na ovaka ritam. Tako je to svakog leta. Ono što će nam sigurno olakšati i ulepšati rad koji sledi je činjenica da smo primarni cilj, plasman na Olimpijske igre već obezbedili. Cilj na Svetskom prvenstvu je isti kao i na svakom drugom velikom takmičenju, medalja“

Posle Zlatibora opet dva dana odmora, treninzi i 14. jula put u Niš. Dan kasnije počinje veliki turnir na kojem će još igrati: Rusija, Kina, Španija, Nemačka, Rumunija, Crna Gora i Grčka. Ekipe će biti podeljene u dve grupe i od 15. do 18. jula biće odigrano pet utakmica.