CEFL: Vukovi slavili u Ljubljani

Ostali sportovi 29. jun. 201510:54 > 10:57
Podeli:
Izvor: ljubaznošću kolega iz SAAF

Utakmica polufinala Sportklub CEFL lige odigrana je u nedelju u Radomlju u Sloveniji između domaćih Silverhoksa i beogradskih SBB Vukova. SBB Vukovi su još jednom imali „kasno paljenje“ i puno grešaka, dozvolivši protivniku bolji početak.

Silvehoksi su poentirali rano po otvaranju, trčanjem od 7 jardi vođe napada, Klarka Evansa. U drugoj četvrtini je,zbog nevremena, došlo do prekida utakmice,koji ipak nije dugo trajao i nakon koga je u timu SBB Vukova došlo do promena. Pouzdani hvatač,

Toni Vašington, preuzeo je ulogu kvoterbeka i već u prvom napadu osvojio poene trčanjem od 45 jardi. Silverhokse to nije puno omelo jer su Evansovim dodavanjem od 23 jarda do Eugena Sumiča podigli lestvicu. Rezultat na poluvremenu stao je na 14-7.

U nastavku je viđeno mnogo jalovih napada oba tima. Potpomognuti presečenim loptama, lošim pantovima i prekršajima protivnika, timovi su dolazili pred end zonu jedni drugih, ali su tu i završavali svoje napade. Ipak, nakon promašenog fild gola Silverhoksa, SBB Vukovi upornim akcijama trčanjem dolaze do recepta za uspeh.

Marko Baković ih velikim brojem osvojenih jardi po zemlji dovodi pred vrata protivnika, odakle Vašington poentira trčanjem od 5 jardi za izjednačenje. Već u narednom drajvu, Vašington dovodi svoj tim u prednost još jednim trčanjem za tačdaun od 60 jardi. Pokušaje Silverhoksa da izjednače dugim dodavanjima prekida Ivan Nedeljković presecanjem lopte.

U desetoj sezoni lige, tim SBB Vukova igraće svoje deseto finale, jer je boljom igrom u završnici utakmice došao do pobede 21-14.