Veliki sportsmen Gejdži: Niko ne voli tuču više od mene

Ostali sportovi 25. okt. 202009:30 > 09:37
Podeli:
Izvor: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

Američki MMA borac Džastin Gejdži izbgubio je u meču za pojas UFC prvaka lake kategorije od Habiba Nurmagomedova, a posle duela bio je prilično optimističan.

Avarin je slavio posle dominantne predstave i „trougla“ početkom druge runde, a potom se u dirljivom obraćanju medijima povukao iz sporta.

Nije sve gotovo samo zato što sam izgubio. Dvaput sam gubio, a pogledajte me sada. Mnogi su mislili da sam gotov kada me je Dastin Poarje pobedio 2018. goidine. Niko nije verovao u mene, pa čak ni neki moji treneri. Ja sam verovao zato što volim da se takmičim. Zašto da ne? Idemo dalje“, rekao je Džastin Gejdži.

Gejdži ostaje kultni heroj MMA, borac atraktivnog stila koji će gotovo izvesno ponovo dobiti priliku za pojas sada kada je mesto šampiona upražnjeno penzionisanjem ruskog borca.

Srećan sam što sam imao priliku za borbu, jednostavno volim taj osećaj kada se čuje gong. Mislim da ga niko ne voli više od mene. Znao sam da se ne bojim davljenja ukoliko do njega dođe. Kada vas neko nokautira – to je loše jer ostavlja posledice na vaše zdravlje. Kada vas udave, malo odspavate i već ste spremni za novi izazov. Žao mi je, ali tako je. Spreman sam za svaku priliku koju mi UFC pruži. Znam da se Konor Mekgregor i Dastin Poarje bore u januaru, iako još nije zvanično. Videćemo ka ko će se stvari razvijati“, 31-godišnji momak iz Arizone.

Gejdži sada ima skor od 22 pobede i 19 poraza u profesionalnim mečevima, 4-3 od dolaska u promociju UFC.