"Male su šanse da Tur ne stigne do Pariza zbog korone"

Ostali sportovi 29. avg 202014:26 > 14:33
Podeli:
Izvor: REUTERS/Stephane Mahe

Ministar sporta u Vladi Francuske Žan-Mišel Blanke rekao je da će Tur d’Frans biti nastavljen i ukoliko bude slučajeva pozitivnih na koronavirus, pošto su se pojavile spekulacije šta će se desiti ukoliko neko bude zaražen.

Ovogodišnje, 107. izdanje najveće trke na svetu startovalo je u subotu u Nici, dva meseca pošto je prvobitno trebalo da krene, ali je odloženo zbog pandemije koronavirusa.

Što se tiče svakog pitanja, bilo da je Tur ili nešto drugo, moramo da se prilagodimo i donesemo odluke u zavisnosti od situacije“, rekao je Blanke pred start u Nici, „Takve stvari mogu da se dese, naravno, ali se nadam da neće doći do toga, a smatram da se i neće desiti jer su organizatori Tura odradili neverovatan posao. Šanse da Tur ne stigne do Pariza su veoma male“.

Poslednjih nedelja beleži se porast u broju zaraženih u Francuskoj, a zbog toga su uvedeni novi propisi što se tiče izbacivanja timova sa Tura u slučaju pozitivnih slučajeva. Ukoliko u nekom timu budu zabeležena barem dva pozitivna u roku od nedelju dana on mora da se povuče sa trke, a do subote je važilo da će ekipe biti izbacivane u slučaju da dva njena člana budu zaražena u kraćem periodu.

Tur je startovao u subotu u Nici, a cilj je zakazan za 20. septembra na Jelisejskim poljima.