Stefana: Tačno je, Srećko i ja čekamo bebu

Ostali sportovi 04. avg. 202010:24 > 10:48
Podeli:
Izvor: Foto: Privatna arhiva

Jedna od najlepših, ali i najtrofejnijih odbojkašica na svetu, 30-godišnja Stefana Veljković i njen muž, takođe odbojkaš, Srećko Lisinac, čekaju prinovu.

Ovu radosnu vest potvrdila nam je Stefana, koja je trenutno u svom domu u Jagodini, gde čeka da se otvore granice Evropske unije, pa da se pridruži suprugu Srećku u Italiji.

Juče sam ušla u četvrti mesec i iz tog razloga nismo želeli ni Srećko, a ni ja, da se oglašavamo sa ovom divnom vešću. Na kraju krajeva, nikada nismo ni voleli da se puno priča o našem privatnom životu. Ipak, vest je lepa, nosim dečaka i Bože zdravlja u februaru ću se poroditi”, rekla je Stefana za Sport Klub.

Na pitanje kako se oseća i kakvi su joj planovi u budućnosti, Stefana kaže…

Mučnine su prošle, priznajem, bile su grozne. A sad sam super, mogla bih na trening… Što se tiče planova, molim vas da napišete da mi je najveća želja da se posle porođaja brzo oporavim i zaigram na Olimpijskim igrama. Međutim, pošto su ovo ozbiljne stvari, ne bih mnogo da planiran, naročito u doba ove nesrećne korone. U svakom slučaju, nisam završila odbojkašku karijeru”, kaže nam Stefana, koja je na početku godine imala ponude mnogih evropskih klubova, od kojih je svakako najizdašnija bila ona Fenerbahčea.

Želela sam da zaigram za Fenerbahče, ali je ovoga puta ljubav pobedila. Shvatio je to i selektor Terzić, nadam se da ću mu sve vratiti dobrim igrama u Tokiju”, nasmejala se Stefana.

Dok uživa u trudnoći, dugogodišnja reprezentativka Srbije, redovno se čuje sa suprugom Srećkom, koji je na pripremama Trentina, pošto sezona u Italiji kreće sredinom septembra.

On je otišao pre nešto više od mesec dana, a ja sam ipak zbog korone odlučila da ostanem u Jagodini. Kasnije su zatvorili granice, ali se čujemo redovno. Sada čekamo dozvolu Evropske unije da mi iz tzv. zemalja trećeg sveta dobijemo dozvolu za ulazak u Italiju. Verovatno ću sa suprugom Marka Podraščanina i njihovom decom otputovati za Trento, ali moramo da budemo strpljivi.

View this post on Instagram

Najlepši par❤️

A post shared byStefana Veljković(@stefanaveljkovic_srbija) on

Za ovu divnu vest, bio je red da čujemo i tatu Srećka, koji nam se javio iz Italije, posle večernjeg treninga.

Čekali smo da Stefana uđe u četvrti mesec, pa da saopštimo ovu divnu vest. Naravno, mnogi naši najbolji drugari znali su za ovu situaciju i svima hvala što su poštovali našu privatnost. Termin za porođaj je 6. februar, sad svi znamo da Stefana nosi dečaka. Srećni smo, šta drugo da kažem! Potrebno je da svi budemo strpljivi, da priroda odradi svoje i da sačuvamo Stefanu i bebu od koronavirusa.

Čini se da je i situacija u Italiji sve bolja?

Pa, što se tiče brojki, situacija je odlična. Ako se ne varam, Italija danima unazad ima manje zaraženih i mrtvih od Srbije. Preživeli su pakao, bili smo i mi ovde u martu, kada je bio pravi haos. Sada je sve puno bolje, ali se do maksimuma poštuju mere prevencije. Kad se otvore granice, doći će i Stefana, pa će nam biti mnogo lakše”, dodaje Srećko Lisinac.

Kakva je situacija u Trentu, kako teku pripreme?

Sve je za sada po planu. Marko Podraščanin i ja smo već u jakom treningu, u subotu i nedelju smo se videli u Raveni sa Batom Atanasijevićem. Vidimo da je i on dobro. Što se tiče Trenta, došao nam je juče i Brazilac Lukareli, moraće sada 14 dana u karantin, a posle toga će se priključiti ekipi. Biće sve dobro i bićemo spremni za Superkup, koji počinje 13. septembra”, rekao je Lisinac, koji je na kraju pozdravio sve gledaoce televizije Sport Klub i čitaoce našeg sajta.