Janović propušta Svetsko prvenstvo

Ostali sportovi 19. maj. 201517:14 > 17:17
Podeli:
Izvor: Getty images, Alexander Hassenstein

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore će po svemu sudeći biti značajno oslabljena na Svetskom šampionatu u Kazanju koje se igra ovog leta.

Najbolji igrač Crne Gore i jedan od najboljih vaterplosta planete Nikola Janović je nedavno obavestio selektora Ranka Perovića da je umoran nakon naporne  klupske sezone u Jugu (koja još traje) i da je najbliži odluci da preskoči šampionat planete.

Odluka u ovom trenutku nije konačna, ali realno šanse da Janović zaigra u Kazanju nisu velike. Ono što je sigurno u ovom trenutku je da stariji od braće Janović neće putovati u Kanadu 10. juna na pripreme koje traju desetak dana i na koje će poći 16 igrača.

Najbolji sportista Crne Gore u 2013. godini nije propustio nijedno veliko takmičenje od prvog dana postojanja nacionalnog tima, tako da je odluka da sada uzme predah prihvatljiva s obzirom da Janović ima pakleno tešku sezonu.  Jug trenutno igra finalnu serija domaćeg šampionata protiv Primorja, igrao je u regionalnoj ligi, a uskoro će igrati i na finalnom turniru  Lige šampiona.