Preminuo otac i trener Habiba Nurmagomedova

Ostali sportovi 03. jul 202014:27 > 14:36
Podeli:
Izvor: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP

Abdulmanap Nurmagomedov, otac i trener prvaka UFC u lakoj kategoriji Habiba Nurmagomedova (31), umro je u Moskvi od posledica komplikacija zaraze koronavirusom, objavili su ruski mediji.

Nurmagomedov (57), koji je bio svetski poznati trener mešovitih borilačkih veština, pretrpeo je srčani udar nakon što mu je dijagnoziran koronavirus.

Nakon hitne operacije, stavljen je u indukovanu komu, a lekari su njegovo stanje opisali kao „ozbiljno, ali stabilno“. Nažalost, ipak je izgubio bitku s bolešću.

Nurmagomedov stariji se prvi put razboleo krajem aprila u svojoj domovini, ruskoj Republici Dagestan, gde se lečio u lokalnoj bolnici zbog simptoma sličnih pneumoniji, ali je odbio da se testira na koronavirus.

Nakon što mu se stanje pogoršalo, Abdulmanap je specijalnim avionom prebačen u Moskvu, gde se lečio u vojnoj bolnici. Tamo je testiran pozitivno na Covid-19, a ubrzo je doživeo srčani udar.

Habiba je kroz celu karijeru borilačkih veština, u kojoj nema nijedan poraz, vodio njegov otac, odlikovani borbeni sambo veteran. Upravo je otac deo njihove porodične kuće pretvorio u teretanu u kojoj je mladi Habib naučio da se bori.