Kapernikova priča postaje serija

Ostali sportovi 30. jun 202017:49 > 17:57
Podeli:
Izvor: REUTERS/Elijah Nouvelage

Priča o odrastanju Kolina Kapernika biće ekranizovana, pošto Netflix planira dokumentarnu seriju pod imenom „Kolin u crno-belom“.

32-godišnji Kapernik se našao u centru pažnje pre četiri godine, kada je započeo svoje proteste protiv rasne nejednakosti u Sjednjenim Državama. Iskusni kvoterbek je dok je branio boje San Francisko 49ersa ili sedeo ili klečao tokom intoniranja himne, što je od tada postao simbol protesta protiv rasizma širom sveta.

Previše često vidimo da se priče o rasama i crnačkoj zajednici prikazuju kroz prizmu belaca“, rekao je Kapernik.

Serija će se baviti Kapernikovim ranim životom kao tamnoputog deteta koje je raslo u porodici belaca koji su ga usvojili i kako je postao aktivista kakav je danas.

Pokušavamo da pružimo novu percepciju različitih stvarnosti sa kojima se tamnoputi ljudi suočavaju. Istražujemo rasne konflikte sa kojima sam se borio kao usvojeni tamnoputi čovek u zajednici belaca tokom svojih srednjoškolskih godina“, istakao je Kapernik.

Kapernik se prvobitno našao na udaru zbog svojih protesta, kojima su se pridružili i drugi igrači. On je u martu 2017. godine odlučio da napusti 49erse i od tada je bez angažmana, a čak je tužio NFL i sve timove koje je optužio da su se zaverili protiv njega zbog protesta.

Međutim, nedavno je došlo do obrta, posle smrti Džordža Flojda kao posledice policijske brutalnosti, što je dovelo do protesta širom Sjedinjenih Država. Iz NFL su tim povodom priznali da su pogrešili i iako su do sada bili zabranjeni protesti kakav je bio Kapernikov, igračima će ubuduće oni biti dozvoljeni.