"Podržao bih i ohrabrio tim koji želi Kapernika"

Ostali sportovi 16. jun 202009:36 > 09:38
Podeli:
Izvor: Matt Winkelmeyer/Getty Images

Komesar NFL Rodžer Gudel u razgovoru za ESPN rekao je da bi ohrabrio i podržao svaki tim koji bi želeo da dovede Kolina Kapernika.

„Da vam kažem, ako on želi da nastavi karijeru u NFL, za to će mu, logično, biti potreban tim. Ja bih to podržao, lak bih i ohrabrio tim koji želi da ga dovede“, rekao je Gudvel.

Kapernik nema tim još od 2017. godine, a ne igra od 2016. nakon što je pokrenuo lavinu negativnih komentara zbog klečanja tokom izvođenja himne nakon protesta zbog policijeske brutalnosti nad afromaeričkim stanovništvom.

Gudvelov komentar o Kaperniku dolazi nakon niza kritika koje su mu uputili igrači jer u svojim izjavama o rasizmu u NFL nijednom ranije nije pomenuo Kaprenikov slučaj.

„Čak iako ne želi da igra, dobro je došao da nam pomogne da donosimo bolje odluke o stvarima koje bi trebalo da budu urađene u različitim zajednicama. Moramo da se pobrinemo da su svi dobrodošli, svi oni koji pokušavaju da pomognu sa veoma kompleksnim i teškim problemima jer želimo da napravimo ozbiljne, dugoročne promene“, dodao je on.