Moguće novo odlaganje Olimpijskih igara u Tokiju

Ostali sportovi 16. jun. 202008:15 > 08:16
Podeli:
Izvor: Clive Rose / Staff

Direktor Organizacionog odbrora Olimpijskih igara u Tokiju Haruki Takahaši rekao je da postoji mogućnost novog odlaganja Igara.

Zbog pandemije koronavirusa Olimpijske igre u Tokiju odložene su za godinu dana. Od tada se isključivo priča o mogućnosti novog odlaganja, čak i otkazivanja, u slučaju da ne bude pronađena vakcina za virus Kovid 19.

Direktor Organizacionog odbora Igara u Tokiju Haruki Takahaši rekao je da mogućnost novog odlaganja postoji:

„Radimo sve kako bi Igre bile održane u leto 2021. Neophodno je da izbegnemo otkazivanje jer bi to na neverovatan način uticalo na ekonomiju Japana, ali i celog sveta. Ipak, moraćemo da sarađujemo sa Međunarodnom olimpijskim komitetom kako bismo dogovorili novo potencijalno odlaganje“.

Ovo je prvi put da neko od ključnih ljudi iz organizacije Igara javno pominje mogućnost dodatnog odlaganja Igara.

Nedavno su japanski premijer Šinžo Abe i guverner Tokija Juriko Koike naveli da je moguće održavanje „pojednostavljene forme“ Igara kako bi se izbeglo otkazivanje. Ipak, i dalje su najglasniji stavovi da Igara neće biti bez vakcine.

Svetski mediji već navode da bi novo odlaganje igara donelo brojne probleme, pre svega za organizaciju Zimskih olimpijskih igara koje su zakazane za 2022. u Pekingu, ali i sledećih Letnjih olipmijskih igara 2024. u Parizu.