PGA se vraća: Testovi na kovid, čarteri, zasebni hoteli

Ostali sportovi 13. maj 202008:44 > 08:47
Podeli:
Izvor: Ross Kinnaird, Getty Images Sport

Posle višenedeljnog “crnog” perioda za svetski sport lepe vesti nastavljaju da dolaze do navijača – najbolji američki golferi i njihovi kediji biće podvrgnuti brojnim testovima, kako bi od juna bili spremni za povratak na terene posle pauze zbog pandemije koronavirusa.

Organizacija PGA poslala je igračima dokument dug 37 strana u kojem se naširoko opisuju sve bezbednosne procedure koje moraju da budu ispunjene.

Golf je stao sredinom marta zbog pandemije, a cilj PGA je da održi turnir Čarls Švab Čelendž, koji će se održati u Fort Vortu, država Teksas, od 11. do 14. juna.

Testiranje na kovid 19 biće obavezan uslov učestvovanja na turniru, igrači će biti smešteni u dva hotela, a čarter letovi će voditi igrače, kedije i zvaničnike takmičenja sa jednog na drugi turnir.

Ne znam šta da očekujem. Pretpostavljam da neće biti navijača, ali nemam mnogo informacija. Prilično nas drže u mraku. Uglavnom, siguran sam da ću nastupiti na prvim turnirima, ma kakve restrikcije bile”, izjavio je Bruks Kepka, osvajač četiri mejdžora.