KHL zvanično bez šampiona, doneta odluka o rangiranju

Ostali sportovi 07. maj 202009:55 > 09:57
Izvor: sk

Kontinentalna hokejaška liga donela je odluku da ne proglasi pobednika i osvajača Gagarinovog kupa zbog prekida sezone 2019720. zbog koronavirusa. Doneta je i konačna odluka o rangiranju klubova.

Nastavka Kontinentalne hokejaške lige neće biti. To je bilo poznato i ranije, ali sada je liga donela odluke o rangiranju klubova i potvrdila odluku da plej-of neće biti nastavljen i da šampiona ove godine nema.

Regionalna liga odluku je objavila na svom zvaničnom sajtu uz kratko saopštenje u kome se navodi da ove godine neće biti šampiona.

„Zbog nemogućnosti da se šampionat nastavi, proglašenje pobednika i osvajača nagrada na osnovu rezultata prve faze takmičenja, kao ni samo rangiranje, ne bi bilo u skladu sa principima sporta. Analiza trenutne situacije pokazala je da ne postoji fer kriterijum po kome bismo utvrdili šampiona i zbog toga titula u KHL za sezonu 2019/20. neće biti dodeljena“, naveli su iz lige.

KHL je odlučio da ekipe koje su izborile konferencijaska polufinala budu tehnički rangirani na istom mestu, bez ikakvih pravnih implikacija za klubove. Mesta od prvog do osmog tako su podeljana između AK Barsa, Barisa, Dinama (Moskva), Jokerita, Salavat Julajeva, Sibira, SKA i CSKA.

Akutelni plej-of KHL je obuastavljen pred polufinala konferencija koja nisu mogla da igraju dva kluba. Radi se o Jokeritu iz Finske i Barisu iz Kazahstana, dok je kazanjski Ak Bars prvi tražio da se sezona otkaže. Titulu je branio CSKA.