Suspendovan Tom Brejdi!

Ostali sportovi 12. maj 201510:35 > 10:36
Izvor: AP Photo/US Postal Service

Kvoterbek Nju Ingland Petriotsa Tom Brejdi suspendovan je na četiri utakmice bez plate zbog kršenja integriteta igre, objavio je NFL

Brejdi je kažnjen zbog odbijanja da učestvuje u istrazi skandala vezanog za ispumpane lopte tokom utakmice sa Indijanapolis Koltsima, na kojoj su Petriotsi slavili pod sumnjivim uslovima u kiši Žilet stadiona.Oštra kazna za Brejdija dolazi nedelju dana pošto je nezavisni istražitelj Ted Vels objavio da je moguće da je kvorbek Petriotsa bio svestan nedozvoljenih aktivnosti koje su dovele do toga da lopte budu ispumpane. 

Petriotsi će tako u odbranu trofeja na Superboulu krenuti bez svoje prve zvezde, a takođe će morati da plate milion dolara. Uz sve to, ostaće bez pika iz prve runde na draftu naredne godine i iz četvrte 2017. godine što bi moglo ozbiljno da poremeti planove Bila Beličika. 

Komesar NFL lige Rodžer Gudel je potvrdio kaznu koja je izrečena Brejdiju i naglasio da je ona delom toliko oštra zbog njegovog odbijanja da sarađuje u istrazi. Ali, ovo verovatno nije kraj slučaja „diflejtagejt“, jer se istrage još vrše i ko zna šta će još biti pronađeno i ko zna kakve će još kazne uslediti.

Očekuje se da će u prve četiri utakmice sezone Brejdija zameniti Džimi Garapolo, a MVP prošlosezonskog Superboula će se na terenu naći u duelima sa Koltsima. Nova sezona počinje 10. septembra, a to će biti prve utakmice koje će Brejdi propustiti još od 2008. godine, kada je odsustvovao zbog kidanja prednjeg ukrštenog ligamenta kolena.