Vuelta otkazala start u Holandiji zbog koronavirusa

Ostali sportovi 29. apr 202011:05 > 11:09
Podeli:
Izvor: :Bryn Lennon, Getty Images Sport

Trka oko Španije, popularna Vuelta, neće startovati u Holandiji ove godine zbog koronavirusa, saopštili su organizatori u sredu.

Utreht je 14. avgusta trebalo da bude prva stanica ovogodišnje Vuelte, ali je organizacioni odbor odlučio da otkaže domaćinstvo Holanđanima „zbog izuzetne situacije izazvane krizom KOVID-19″.

Svemu je prethodila suspenzija takmičenja od strane Međunarodne biciklističke unije (UCI) do 1. avgusta, uključujući i Tur de Frans, koji je trebalo da se održi u julu, a koji je pomeren za period od 29. avgusta do 20. septembra. Samim tim, Vuelta je ostala bez početnog datuma.

Lokalni organizacioni odbor i Unipablik, bili su primorani da donesu ovu odluku nakon reorganizacije biciklističkog kalendara 2020, a koji je UCI napravila 15. aprila, kao i nedavno sprovedenih mera holandske vlade, po kojima se zabranjuju svi sportski događaji do 1. septembra”, stoji u saopštenju.

Uz sve to, Vuelta je odložena, a predlog je da se održi posle Svetskog prvenstva u biciklizmu i posle originalnog termina od 14. avgusta do 6. septembra.

UCI bi u narednih nekoliko dana trebalo da objavi revidirani kalendar.