Heroj Irana zaražen virusom korona

Podeli:
Izvor: Patrick Smith / Staff

Iranski olimpijac Ehsan Hadadi pozitivan je na virus korona, prenela je Svetska atletska federacija.

Šampion Azije u bacanju diska koji je postao heroj Irana kada je osvojio srebro na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, ima svoju atletsku bazu u SAD u kojoj trenira, ali je kada se zarazio virusom našao kod kuće, u Teheranu.

Primili smo poruku da je iranski bacač diska Ehsan Hadadi zaražen virusom korona. Želimo mu brz oporavak“, navodi na tviteru Svetska atletska federacija.

Lekari koji se brinu o njegovom zdravlju kratko su izvestili novinsku agenciju u Iranu da se Hadadi oseća dobro za sada.

Šestostruki osvajač šampionata Azije i rekorder Azije u bacanju diska bio je među favoritima za osvajanje zlata na ovogodišnjim Igrama u Tokiju, pre nego što je u utorak saopšteno da se one odlažu.

Hadadi je osvajanjem srebra u Londonu ušao u istoriju, pošto je to bio prvi sportista iz Irana koji se popeo na postolje na Igrama, u bilo kom sportu osim rvanja, dizanja tegova i tekvondoa.

On je 2011. godine svojoj zemlji doneo i svetsko zlato u ovoj disciplini.

Iran je među zemljama koje su najteže pogođene širenjem virusa korona. Broj umrlih u toj zemlji porastao je na 2.517, kako je saopšteno iz Ministarstva zdravlja Irana.