Srbija lako sa Kenijom za prvi trijumf na Svetskom kupu

Ostali sportovi 16. sep. 201905:05 > 05:09
Podeli:
Izvor: FIVB

U trećem kolu Svetskog kupa koji se igra u Japanu, ženska odbojkaška reprezentacija Srbije savladala je Keniju 3:0. Po setovima je bilo 25:13, 25:11 i 25:17. Meč je trajao svega sat i sedam minuta.

U prvom setu Srbija je imala „probleme“ sa Kenijom samo u početku kada je vicešampion Afrike vodio 5:3. Potom je usledila serija Srbije od sedam poena, posle čega su svetske šampionke, koje igraju doduše u oslabljenom sastavu, preuzele stvar u svoje ruke.

U drugom je Kenija imala podnošljiv zaostatak samo do rezultata 4:3, a onda je Srbija u serijama nizala poene i kontrolisala igru, što se dogodilo i u trećem setu, kada su Kenijke uspele da dođu do 17 poena.

Trener Srbije, Aleksandar Vladisavljev iskoristio je priliku da pruži šansu gotovo svim igračicama (nije igrala samo Maja Savić), a zanimljivo je i to da su sve devojke, koje su bile u terenu, osvojile bar jedan poen. Važno je napomenuti, da je prve minute na Svetskom kupu upisala i Mina Popović, član startne sedmorke Srbije, koja je na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u Turskoj, odbranila titulu šampiona Starog kontinenta.

Ana Bjelica i Maja Aleksić su bile najefikasnije u redovima Srbije sa 12, odnosno 11 poena. Kod Kenije je Šaron Kiprono bila najefikasnija sa deset poena.

Srbija u narednom kolu igra sa Argentinom, u sredu od 4 ujutru. Posle tri kola Srbija ima jedan trijumf i dva poraza.