Terzić: Ne sećam se kada smo ovako zaustavili Italiju

Podeli:
Izvor: fivb.org

Selektor ženske odbojkaške reprezenatcije Srbije Zoran Terzić istakao je posle pobede nad Italijom 3:1 i plasmana u finale Evropskog prvenstva da je zadovoljan svim segmentima igre svojih izabranica.

Srpkinje su slavile sa 25:22, 25:21, 21:25, 25:20 po setovima.

„Sve je funkcionisalo, pogotovo taktika za njihov prvi napad na idealan prijem. Ne pamtim da smo ovako uspeli da zaustavimo Italiju kada imaju dobar prijem. Oni su u prethodnim utakmicama na vrlo loš prijem imali blizu 60 odsto realizacije. Danas smo zaista uspeli da im taj prvi napad smanjimo na neki pristojan procenat i to je i bio osnovni razlog zašto smo dobili ovu utakmicu. Naravno, čestitke devojkama. Odradile su posao kako treba. Ostao im je još jedan dan i još jedna utakmica, da odrade i to na pravi način i da se zadovoljni vratimo u Beograd“, istakao je Terzić.

Upitan ko ima više šanse da se plasira u finale, Turska ili Poljska, 53-godišnjak je rekao:

„Da se igra na bilo kom drugom mestu, bilo bi bar 50:50, možda bih čak malo veći procenat dao na Poljsku. Ovde u Ankari, pred punom halom i svim onim što se dešava na terenu u vezi sa suđenjem i svim drugim, teško da će dati Poljskoj da pobedi ovu utakmicu. Sačekaćemo i videćemo, nama nije preterano bitno. Ako igramo našu najbolju igru, mi ćemo pobediti bilo koju ekipu od ove dve, a ako ne igramo, obe igre imaju šansu da nas dobiju“.

Finale će biti odigrano u nedelju u 18:30 časova.

https://twitter.com/pinoybalibol/status/1170365397737951232