Grbić za SK: Svesni smo da je ovo 'taj turnir'

Ostali sportovi 08. avg. 201913:00 > 13:01
Podeli:
Izvor: FIVB

Selektor srpskih odbojkaša Nikola Grbić priznao je da ekipa oseća pritisak pred početak kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre, ali ističe i da je spremna za najvažnije utakmice u sezoni.

Orlovi su u sredu otputovali u Bari gde će se za olimpijsku vizu nadmetati sa selekcijama Italije, Australije i Kameruna.

Biće to najvažniji turnir koji će srpski odbojkaši igrati ove sezone, koja je počela Ligom nacija, a koja će se završiti Evropskim prvenstvom.

„Konačno smo dočekali“, izustio je Grbić odmah na početku razgovora za Sport Klub.

„Već se tri meseca spremamo za ovaj turnir. Od početka Lige nacija uigravamo novi stručni štab, igrače koji su dobili odmor pa se polako priključivali… Mislim da smo postigli dobar nivo forme. Ostvarili smo ono što smo planirali i to na način na koji smo želeli“.

 Selektor se odlučio za najjači sastav koji je imao na raspolaganju, a u Bari je pošao i Marko Podraščanin, koji se nedavno oporavio od operacije.

„Tu je i Marko Podraščanin, koji je je dobio odobrenje od lekara da može u potpunosti da se priključi trenažnom procesu. Da li i kako ćemo ga koristiti biće odlučeno narednih dana. Odigrao je jedan set u Poljskoj, bio je najbolji na terenu. Koliko je iskusan ne treba mu baš mesec dana priprema da se vrati u formu. Ono što smo planirali i uradili smo, to je najvažnije. Bićemo spremni za turnir.“

Prvi rival Orlovima u Bariju biće reprezentacija Australije.

„Koliko god da su naše misli usmerene na Italiju, koja je najteži protivnik, moramo da se koncentrišemo na Australiju. Ne bi bilo pametno da razmišljamo o Italiji dok je s druge strane Australija. Prvi protivnik ima dvojicu, trojicu povređenih igrača. Ali najveća greška bi bila kada bismo potcenili Australiju. Tu smo najveća pretnja sami sebi. Kada su i oni u najjačem sastavu i kad smo mi kompletni, onda je sve na našoj strani. Odlično je što zavisi od nas. Mislim da svi imamo dovoljno iskustva da ne napravimo tu grešku.“

Kompletan intervju pročitajte na sajtu Sport Kluba.