Grbić posle 15 setova u Otavi: Ovakve pobede su motiv

Ostali sportovi 10. jun. 201903:21 > 03:32
Podeli:
Izvor: fivb.org

Srpska odbojkaška reprezentacija savladala je Kanadu 3:2 u Otavi u šestom meču Lige nacija. Selektor Nikola Grbić poručuje da je ova pobeda motiv, dok su reprezentativci Stevan Simić i Božidar Vučićević zadovoljni posle još jedne teške pobede.

Srbija je na turniru u Kanadi igrala tri meča u pet setova. Izgubila je od selekcije Nemačke, dok su pobede zabeležene nad Australijom i na kraju nad domaćinom Kanadom.

Mislim da je način na koji smo došli do pobeda još više motivišući. Stvarno mislim da su momci dali maksimum, iskoristili su svoje šanse. Znam da je bilo naprono jer smo igrali 15 setova, ali zaista mislim da sa strane morala mislim da je ohrabrujuće kako se vikend odigravao od prvog do poslednjeg dana„, kazao je selektor Nikola Grbić

 „Možete da mislite kako je kada se igra treći dan posle dve utakmice od pet setova. Potrefilo se da se i treći dan igra pet setova. Na kraju je bilo odlično po nas, veoma smo srećni. Kao meč sa Nemačkom kada smo mogli ranije da dobijemo. Imali smo veliku želju, motivaciju, da se pokažemo pred njihovom publikom. Takođe je i kvalitet bio na našoj strani„, dodaje Stevan Simić.

Srbija posle drugog vikenda ima dve pobede i četiri poraza, a drugi vikend je daleko uspešniji jer je onaj u Novom Sadu na početku Lige nacija zavšen sa tri poraza. 

Završio se ovaj vikend, bolje nego prvi. Dve teške pobede jer smo igrali pet setova svaki meč. Uspeli smo da se izborimo do kraja, da održimo koncentraciju koja je bila potrebna u petim setovima. Pokazali smo kvalitet i nadam se da ćemo tako i nastaviti„, kazao je Božidar Vučićević.

Narednog viknda su srpski odbojkaši u Portugaliji gde će im rival osim domaćina biti Brazil i Kina, a srpske odbojkašice će igrati u Tokiju sa Tajlanđankama, Brazilkama i domaćom selekcijom Japana.