Grbićev spisak: Petković i šestorica Vojvođana

Ostali sportovi 30. maj. 201909:20 > 09:21
Podeli:
Izvor: FIVB

Selektor odbojkaša Srbije Nikola Grbić saopštio je spisak igrača na koje će računati tokom prvog turnira Lige nacija, koji će se igrati u Novom Sadu.

Srbija će od 31. maja do 2. juna biti domaćin Japanu, Rusiji i Francuskoj na početku elitnog komercijalnog takmičenja.

Od 25 igrača prijavljenih za Ligu nacija, selektor Grbić odlučio se za njih 14 koji će putovati u Novi Sad. Na spisku su tehničari Vuk Todorović i Andrija Vilimanović, korektori Dušan Petković i Božidar Vučićević, srednji blokeri Aleksandar Okolić, Petar Krsmanović, Stevan Simić i Stefan Kovačević, libera Nikola Peković i Neven Majstorović, primači Milan Katić, Lazar Ćirović, Miran Kujundžić i David Mehić.

Od standardnih reprezentativaca publika u Novom Sadu videće Okolića, Krsmanovića, Majstorovića i Katića. U sastavu je i čak šest odbojkaša srpskog šampiona Vojvodine – Todorović, Vučićević, Simić, Kovačević, Kujundžić i Mehić. Kapiten Orlova tokom prvog vikenda biće Petković.

Ostatak srpskog tima ostao je u Beogradu, gde će nastaviti sa pripremama.

Srbija će u u petak igrati protiv Japana od 17 časova. Dan kasnije rival će joj biti Francuske od 19 časova, a u poslednjem kolu snage će odmeriti sa Rusijom od 19 časova.

Sve mečeve Lige nacija možete da pratite na kanalima Sport kluba.