Kup Srbije: Zvezdi 14. pehar za istoriju

Ostali sportovi 10. mar 201918:41 > 18:43
Izvor: OSS

Odbojkaši Crvene zvezde pobednici su Kupa Srbije! Crveno-beli su do 14. pehara u takmičenju došli pobedom nad kragujevačkim Radničkim od 3:0 (25:18, 25:21, 25:20). Na taj način su se poravnali sa Vojvodinom na prvom mestu večne rang liste.

Izabranici Tomislava Kukanjca su do trofeja došli za samo 82 minuta.

Do prvog pehara u Kupu od 2016. godine predvodio ih je Lazar Dodić sa 17 osvojenih poena, a pratio ga je Danilo Pavlović sa 14.

Svesni su od početka bili crveno-beli odbojkaši da imaju odličnu priliku da dođu do pehara, pošto su u polufinalu eliminisali najvećeg rivala Vojvodinu. Sa takvim stavom su i izašli na teren.

Ipak, Radnički je bio taj koji je bolje počeo meč. Dobro su se u bloku postavljali Kragujevčani, zaustavivši krajnje napadače rivala. Ipak, kada su kroz sredinu počeli da osvajaju poene Beograđani, brzo se promenio odnos snaga na terenu. Preuzeli su inicijativu crveno-beli pa ubedljivo došli do prvog seta.

Pokušavala je ekipa Dejana Matića da nadoknadi propušteno u nastavku. Ipak, nije imala rešenja za crveno-beli tim, koji je bio dominantniji u svakom segmentu igre.

Maksimalno su koristili svoje šanse Beograđani, imali su više opcija u napadu, pa su sigurno došli do pobede.