RSS: Marjanović preneo većinu ovlašćenja na potpredsednike

Ostali sportovi 23. mar 201516:03 > 16:03
Izvor: TANJUG/SAVA RADOVANOVIC

Predsednik Rukometnog saveza Srbije (RSS) Velimir Marjanović preneo je danas svoja ovlašćenja na trojicu potpredsednika, osim predstavljanja Saveza u međunarodnim i domaćim organizacijama.

„Zbog angažovanja u Srpskoj narodnoj partiji, čiji sam jedan od osnivača, doneo sam Odluku o prenosu svojih ovlašćenja iz tački 2 do 9, člana 71. stav 1 statuta RŠ na potpredsednike Saveza, Borislava Perovića, Ivana Stankovića i Sinišu Lazića, a sve u skladu sa planom rada Saveza usvojenim na decembarskoj Skupštini. Radi kontinuiteta, na meni ostaju samo ovlašćenja iz tačke 1. istog člana vezana za protokolarno predstavljanje Saveza u međunarodnim i domaćim sportskim organizacijama i to u periodu do sprovođenja izbora u RSS“, naveo je Marjanović u saopštenju koje je dostavljeno Tanjugu.

 Prema njegovim rečima, ovakvom odlukom još više doprinosi demokratskoj atmosferi u periodu do i za vreme izbora.

 „Na njima se neću kandidovati i učestvovati, osim ako bude korišćenja te situacije za pokušaj bilo kakve kvazi političko interesne grupe da ih izmesti iz okvira rukometa i Saveza, a što bi bilo i protiv propisima Srbije, EHF i IHF. Odluka stupa na snagu odmah, a biće i detaljnije izneta na sednici UO i Skupštine RSS 24. marta“.

Marjanović je u saopštenju podsetio na uspehe Saveza pod njegovim vođstvom, organizaciju dva Evropska i jednog Svetskog prvenstva, osvojene dve medalje, činjenicu da Savez nikada nije bio u blokadi, na kupljene nove prostorije itd.