Ivović je najbolji na planeti

Ostali sportovi 04. jan. 201920:19 > 20:21
Podeli:
Izvor: Al Bello, Getty Images

Prestižni sportski magazin koji je specijalizovan za plivanje, vaterpolo i vodene sportove „Swimming Wolrd“ izabrao je Aleksandra Ivovića za najbolje vaterpolistu planete u 2018. godini.

Na taj način je bar donekle ispravljena prilično čudna odluka koju je doneo portal total – waterpolo, koji je potpuno neočekivani za najboljeg vaterpolistu planete izabrao Španca Felipea Peronea, ispred Andrije Prlainovića iz Srbije, Danijela Lopeza Pineda iz Španije i Aleksandra Ivovića iz Crne Gore.

Perone je tronu zamenio Sandra Sukna koji je se nedavno posle velikih zdravstvenih problema ipak vrati u bazen, počeo je da igra u kapici Juga iz Dubrovnika.

Da je veliki uticaj na izbor najboljeg vaterpolistu planete imala činjenica da je mogla da glasa i publika širom planete, jasno govori podatak da je recimo Dušan Mandić koji je osvojio titulu prvaka Evrope sa Srbijom morao da se zadovolji tek šestim mestom, dok je Andro Bušlje koji je osvojio titulu klupskog prvaka Evrope i bronzanu medalju na šampionatu Evrope, bio sedmi.

Prestižni magazin je odluku da nagradu dodeli Ivoviću obrazložio činjenicom da je Ivović osvojio duplu krunu sa Pro Rekom u Italiji, da je igrao u finalu Lige šampiona, da je sa Crnom Gorom osvojio zlatnu medalju na finalnom turniru Svetske lige i da je igrao u četvrtfinalu Evropskog šampionata, gde je od Crne Gore, podsećanja radi bolja bila Hrvatska.

Magazin “Swimming Wolrd” je izuzetno cenjen, a dosadašnji izbori su uglavnom nailazili na odobravanje ljubitelja vaterpola. Godine 2016. najbolji je bio Duško Pijetlović, prošle godine Sandro Sukno, a sada je red došao na Aleksandra Ivovića.

Nagrada će sigurno biti dodatni motiv za Aleksandra Ivovića da u sezoni koja je u toku odbrani duplu krunu u Italiji, stigne do toliko željenog trofeja u Ligi šampiona sa Pro Rekom. Sa reprezentacijom ga očekuje borba za odbranu zlata u Svetskoj ligi i Svetski šampionat.