Redskinsi ipak neće Kapernika

Ostali sportovi 05. dec 201818:54 > 18:55
Podeli:
Izvor: Sean M. Haffey/Getty Images

Vašington Redskinsi su razmatrali dovođenje kvoterbeka Kolina Kapernika u svoje redove, ali da će se odlučiti za drugu opciju, rekao je trener tima iz prestonice Sjedinjenih Država Džej Gruden.

Redskinsi su ostali bez dvojice svojih kvoterbekova zbog povreda tokom ove sezone. Starter Aleks Smit je doživeo prelom noge u novembru, a isto se desilo i njegovoj zameni Koltu Mekoju u duelu sa Filadelfija Iglsima u ponedeljak.

Kapernik nije igrao još od januara 2017. godine, pošto je od početka te sezone protestovao zbog rasne nejednakosti tako što je klečao ili sedeo tokom intoniranja himne Sjedinjenih Država. 31-godišnji kvoterbek je podneo tužbu protiv vlasnika NFL timova, zbog toga što veruje da su postigli dogovor da ga niko ne angažuje zbog protesta.

Poslednji tim za koji je Kapernik igrao su San Francisko 49ersi, sa kojima je raskinuo ugovor u martu prošle godine.


On je prvi igrač koji je klečao tokom intoniranja himne, a mnogi
igrači su mu se zatim pridružili, što je dovelo do kritika predsednika Sjedinjenih Država Donalda Trampa.

Razmatrali smo ga. Nemamo mnogo vremena da bismo doveli potpuno novog kvoterbeka i nametnuli već isprobani sistem. Razgovarali smo, ali ćemo se verovatno odlučiti za drugu opciju“, rekao je Gruden, koji je naglasio da je to bila u potpunosti sportska odluka, „U pitanju je samo fudbal. Kada razgovarate o rezervnom kvoterbeku ovako kasno tokom sezone, želite nekoga ko ima slične osobine kao igrač bez kojeg ste ostali. Nije da Kolin ne može da uradi neke stvari o kojima pričamo, ali želimo nekoga ko je više upoznat sa situacijom“.

Redskinsi trenutno drže treće mesto na istoku NFC sa po šest pobeda i poraza, a ispred njih su Filadelfija Iglsi sa istim skorom i Dalas Kaubojsi sa 7/5.

Naredna utakmica Redskinse očekuje u nedelju, kada dočekuju Njujork Džajantse.