Srpske odbojkašice lako i ubedljivo savladale Keniju

Ostali sportovi 30. sep 201812:27 > 13:35
Podeli:
Izvor: FIVB

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije zabeležila je drugu pobedu na Svetskom prvenstvu. Nakon trijumfa protiv Dominikanske Republike Srbija je svaldala i Keniju.

Odbojkašice Srbije lako su i izuzetno ubedljivo savladale Keniju u drugom meču prve faze Svetskog prvenstva. Srpkinje su slavile sa 25:16, 25:9, 25:8.

Kenija je samo u prvom setu naterala Zorana Terzića da na parketu drži prvu postavu. Priliku su u ovom duelu dobile praktično sve igračice koje su otputovale u Japan. 

Sve je funkcionisalo kako treba u ovom duelu, a do pobede je Srbiju sa devet osvojenih poena predvodila Jovana Stevanović. Brankica Mihajlović osvojila je poen manje, a po sedam su dodale Stefana Veljković i Ana Bjelica. 

Srbija u trećem kolu igra protiv najozbiljnijeg rivala u grupi – Brazila. Taj meč pratićemo na Sport Klubu 2 od 12:20.

Nakon nekomletnog drugog kola, Srbija je prva na tabeli sa dve pobede, koliko ima i Brazil, ali Srpkinje imaju bolji poen količnik.

Tok meča:

Šta tek reći o trećem setu u kome je Kenija osvojila samo osam poena?!

Još su ubedljivije izabranice Zorana Terzića bile u drugom setu u kome su Keniji prepustile samo devet poena i povele sa 2:0 (25:16, 25:9). Terzić ovaj meč koristi da svim igračicama da priliku da zaigraju. Nakon dva odigrana seta Srbija je 28 poena osvojila iz napada, sva iz bloka, sedam na servis, a 16 greškama rivalki. 

Odbojkašice Srbije su bez mnogo muke osvojile prvi set – 25:16. Milena Rašić predvodila je Srbiju u ovom delu meča sa četiri poena i Tijana Bošković sa tri.