Grbić: Ako bude i treći put, nadam se, neće biti ovako

Ostali sportovi 28. sep. 201800:16 > 00:20
Podeli:
Izvor: FIVB

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić nije očajavao posle drugog poraza od selekcije Poljske na Svetskom prvenstvu u Torinu.

Njegova ekipa je više od pola posla odradila ubedljivim trijumfom protiv Italije dan ranije, a u duelu sa Poljacima osvojen je dovoljan broj poena da se obezbedi mesto u polufinalu.

„I proed servis grešaka imali smo šanse da okrenemo set u našu korist. Imali smo nekoliko kontri, nekoliko situacija tokom koje smo mogli da rešimo mnogo bolje, ali nažalost nismo,“ počeo je Grbić analizu od prvog seta, mada se i ostali nisu mnogo razlikovali.

„Bilo je teško očekivati da ponovimo partiju, kako na servisu tako i uopšte, kakvu smo pružili protiv Italije. Dva puta smo se sastajali sa Poljacima u poslednje tri utakmice i to u situacijama kada smo se već kvalifikavali za sledeći krug takmičenja.“

Srbija bi sa braniocem titule mogla da se sastane u borbi za medalje.

„Nadam se boljem performansu i situacija nego što je bila danas. Naravno, i motivacija će biti potpun odrugačija. Svaki meč na SP gde je postojala rezultatska neizvesnost i „moranje“ odigrali smo kako treba,“ istakao je Grbić.

Plasman u polufinale pored Srbije obezbedili su Brazil i SAD, a poslednji učesnik će biti poznat u petak posle meča Italija – Poljska. Kako Azuri mogu među četiri najbolja pročitajte OVDE.