Grbić: Idemo dalje kao kaznena ekspedicija

Ostali sportovi 27. sep. 201801:31 > 01:34
Podeli:
Izvor: FIVB

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić bio je prezadovoljan posle pobede protiv selekcije Italije u Torinu u prvom kolu grupe J fajnal siksa Svetskog šampionata.

Srbija je deklasirala Azure maksimalnim rezultatom, a u četvrtak (20:30, SK1) će imati priliku da u duelu sa Poljskom overi mesto u polufinalu planetarnog prvenstva.

„Šta reći posle ovakve utakmice. Momci su odradili fenomenalan posao od prvog poena. Po meni, eliminisali su i umirili protivnika pre svega odbranom. Bili su na svakoj lopti, a igrati protiv tima koji se tako brani je nešto što oduzima snagu. Kada se doda agresivnost na sevisu i kontinuitet u napadu mislim da je apsolutno rezultat pokazao kakvo je bilo stanje stvari na terenu,“ rekao je Grbić posle meča i nastavio:

„Bio je veliki pritisak na dizača, nije znao kome da digne loptu. Jednostavno, u nekoliko navrata našim dobrim odranama smo presekli njihov naletu, gde su mogli eventualno da vrate meč u egal. Ovo je bila fantastična utakmica, u jednom dahu. To je to idemo dalje.“

Srbija je pre nekoliko dana u Varni, u utakmici koja Grbićevom timu ništa nije značila, a Poljacima otvarala vrata same završnice, ubedljivo izgubila. Selektor očekuje potpuno drugačiju sliku na terenu u Torinu.

„Mislim da je baš taj rezultat stimulans za sve. Idemo svaki dan korak po korak, ko god da nam dođe na put idemo kao kaznena ekspedicija,“ poručio je Grbić.