Grbić: Nema puno razlike među šest najboljih na svetu

Ostali sportovi 25. sep 201810:54 > 11:09
Podeli:
Izvor: CEV

Odbojkaška reprezentacija Srbije će u sredu od 21,15 (SK2) protiv Italije igrati prvi meč treće runde Svetskog šampionata. Selektor Srbije Nikola Grbić je rekao da ime protivnika nije bitno jer Orlovi žele da pobeđuju u svakom meču.

„Kada se uđe među šest najboljih na svetu, tu nema puno razlike, sve ekipe su jake. Apsolutno ne razmišljam o tome da li nam je grupa teška ili laka. Ako hoćemo da idemo do kraja nije bitno protiv koga ćemo da igramo. Svako je jak na svoj način i s kim god da igramo idemo na pobedu“, rekao je Grbić.

Srbija će igrati u J grupi treće faze, a osim domaćina Italije sastaće se i sa Poljskom. 

„Italija je zabeležila samo jedan poraz, biće izuzetno težak meč. Igraju dobro, kompletni su i igraju kod kuće. Biće težak protivnik. Radujem se ponovnom susretu sa Poljskom jer će biti drugačije okolnosti nego u prethodnoj utakmici i nadam se drugačijem ishodu“, dodao je selektor Srbije.

Srpski odbojkaš Nikola Jovović bio je zadovoljan posle žreba, pošto su izbegnute reprezentacije SAD, Brazila i Rusije. 

„Nije moglo bolje po nas jer su ekipe iz druge grupe fantastične i igraju fenomenalnu odbojku na ovom prvenstvu. Prošli smo mnogo toga. Uz osmeh idemo jer je ovo fantastičan uspeh. Igraćemo jedan za drugog, što je bitno jer tako postajemo izuzetna ekipa. Želimo i mislim da zaslužujemo medalju“, rekao je Jovović.

Nemanja Petrić je dodao i da Srbiju čekaju dva teška rivala.

„Italija je domaćin i ima veliku podršku, a Poljska je bila bolja od nas u meču koji nismo igrali najbolje moguće. Čekaju nas dva teška protivnika u borbi za polufinale. Imamo kvalitet, pokazali smo mnogo i nećemo se zaustaviti jer svi imamo želju da odemo u samu završnicu“, kazao je Petrić.