Grbić: Pokazaćemo zube Rusima

Ostali sportovi 18. sep. 201809:09 > 09:09
Podeli:
Izvor: fivb.org

Selektor srpskih odbojkaša Nikola Grbić zna recept po kome njegovi izabranici treba da igraju protiv Rusije u poslednjem kolu C grupe na Svetskom prvenstvu.

Srbija će se u utorak od 20.30 nadigrvati sa Rusijom za drugo mesto u grupi. Obe selekcije su u prethodna četiri kola preživele po poraz od Sjedinjenih Američkih Država.

„Znali smo i pred početak takmičenja da je Amerika ekipa za medalju i da je Rusija ekipa za medalju. Ono što su Amerikanci uradili protiv Rusije pravi je recept kako da se igra protiv ovakve ekipe. Moraju da se napadaju iz svih oružja, a pogotovo na ličnom planu. Ne u smislu vređanja ispod mreže, već da se budemo agresivni i da nas baš briga hoće li oni da odigraju fenomentalno. Znamo da to mogu jer imaju takve igrače da u određenim situacijama mogu da budu fantastični. Ako se prepustimo i demorališemo, onda mogu da nas zgaze“, kazao je Grbić. 

U Ligi nacija ovog leta Srbija je do trijumfa došla posle petog seta i to nad kombinovanim sastavom selektora Sergeja Šljapnikova.

„Ako im pokažemo zube i ako im pokažemo da nemamo straha, ako budemo konstantno igrali kao Amerikanci, koji su napadali od servisa, onda može. Treba Da igramo poen po poen, da se trudimo da bude neizvesno do kraja seta. Onda bi oni mogli da nam poklone pokoju grešku i da pobedimo. Ako se odvoje tri, četiri pet poena, onda postaje jako teško“, zaključio je Grbić.

Ukoliko se izbore za drugo mesto, Srbi će nastaviti takmičenje u Varni u grupi H. Ako pak budu treći, Orlovi će u Milanu igrati u novoformiranoj grupi E.