Grbić: Sami zakomplikovali sebi život

Ostali sportovi 13. sep. 201822:26 > 22:41
Podeli:
Izvor: CEV

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić bio je zadovoljan pobedom protiv Kameruna (3:0) u drugom kolu Svetskog prvenstva u Italiji i Bugarskoj, ali je istakao da su Orlovi sebi zakomplikovali život u prvom setu.

Izabranici selektora Nikole Grbića su do prvog trijumfa na 19. Svetskom prvenstvu došli po setovima 30:28, 25:16 i 25:17ali su se u prvom setu prilično namučili da slome otpor trećeplasirane ekipe sa šampionata Afrike. 

„Iako smo imali neke trenutke kada smo sebi zakomplikovali život, ali znate ovo je Svetsko prvenstvo, možete da vidite i druge rezultate, ovakvih rezultata će biti više. Ako ne budemo sto posto spremni rizikujemo da izgubimo set, poen ili čak i meč“, rekao je Grbić neposredno posle utakmice.

Selektor Srbije je protiv Kamerunaca mogao da izvede kombinovan sastav, a doprinos pobedi su dali igači sa klupe. 

„Veoma je bitno imati dugačku klupu, ne samo da bismo odmorili neke igrače, da bismo ih sačuvali, već i da bi igrači koji ulaze sa klupe imali ritam, da bi osetili meč. Da ne bi bilo, nisam igrao četiri dana, pa sam sada u igri kada je krenulo po zlu. Ovo je bila dobra prilika i ja sam zadovoljan što su svi ušli u igru i što su uradili dobar posao“, dodao je Grbić.