Savić: Za nas prvenstvo sada počinje

Ostali sportovi 22. jul. 201800:36 > 00:38
Podeli:
Izvor: VSS/Marcel ter Bals

Selektor srpskih vaterpolista Dejan Savić rekao je da će o protivniku Srbije u četvrtfinalu Evropskog prvenstva pričati tek posle susreta između Mađarske i Holandije.

Aktuelni evropski šampioni su izborili direktan plasman među osam najboljih timova na ‚Starom kontinentu‘, a isto su učinili i Italija, Hrvatska i Španija. Ime svog narednog rivala ‚Delfini‘ će saznati u nedelju, kada se sastaju Mađari i Holanđani. Svakako, srpski vaterpolisti narednu utakmicu igraju tek u utorak, kada ih čeka četvrtfinale.

Za nas prvenstvo sada počinje. Ne želim ništa o Mađarima da pričam, neka se završe dueli u nedelju. Naš zadatak jeste da održimo takmičarski tonus. Nismo imali jake utakmice u grupi, koristili smo ih za druge stvari a sada je vreme za susrete u kojima se igra samo na pobedu“, kaže Savić.

Sava Ranđelović je naglasio da će njegov tim iskoristiti tri slobodna dana koje je dobio direktnim plasmanom u četvrtfinale.

Nije prvi put da imamo tri dana slobodno. Znam već da ćemo ga iskoristiti na najbolji mogući način. Učinićemo sve da Mađare dočekamo u najboljem mogućem izdanju. Dobri su, bolji od rezultata koje su ostvarili do sada“, ističe Ranđelović.

Kapiten Filip Filipović istakao je da je utakmice u grupi već zaboravio.

Nije Slovačka ekipa na koju bi još trebalo da se troše reči. Najvažnije je da smo živi i zdravi, da povreda nema i da ćemo spremni dočekati utakmice. Dosadašnje su potvrdile da je ovo izuzetno jako takmičenje a mi se ne zavaravamo da su Mađari slabi“, rekao je Filipović.