Zvezda proslavila rođendan: Jelača, Rašović, Radonjić…

Ostali sportovi 04. mar. 201512:27
Podeli:
Izvor: Getty Images Sport, Dean Mouhtaropoulos

Sportsko društvo Crvena zvezda proslavilo je danas 70. godišnjicu osnivanja, a na svečanosti na stadionu "Rajko Mitić" uručene su nagrade najboljim sportistima u prošloj godini.

Za najbolju sportistkinju proglašena je atletičarka Tatjana Jelača, koja je na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu osvojila srebrnu medalju, dok je najbolji sportista vaterpolista Davor Rašović, koji je sa crveno-belima osvojio „duplu krunu“.

Najbolji klub iz „crveno-bele“ porodice u prošloj sezoni je džudo klub, dok je za najboljeg trenera proglašen trener vaterpolo kluba Dejan Savić.

„Zvezda je od 1945. ispisala istoriju srpskog sporta i postala jedna od najuglednijih institucija. Prošle godine smo osvojili ukupno 42 trofeja i naši sportisti su pokazali da Zvezda ima ogromnu budućnost“, rekao je predsednik Upravnog odbora SD Crvena zvezda Ivan Todorov.

Za najboljeg trenera u mlađim kategorijama izabran je trener košarkaškog kluba Slobodan Klipa.

U kategoriji pionira nagrade su dobili teniserka Jovana Vuković i karatista Dalibor Rajić, dok je najbolji klub u istoj kategoriji rukometni klub.

Košarkašica Aleksandra Katanić, džudista Nemanja Majdov i plivački klub najbolji su u kategoriji kadeta, dok su za najbolje juniore izabrani odbojkašica Bojana Milenković, košarkaš Vojislav Stojanović i klub košarkaški klub.

Da današnjoj svečanosti podeljeno je i pet specijalnih priznanja: treneru košarkaškog kluba Dejanu Radonjiću za plasman u Top 16 fazu Evrlige, fudbalskom klubu za 26. titulu, prvu posle sedam sedam sezona, teniskom klubu zbog svih šest mogućih titula, ženskom vaterpolo klubu za šest trofeja u prvoj godini za zvezdinim grbom i odbojkaškom klubu „za tri trofeja najbolje generacije u istoriji“.

Nagradu za životno delo dobili su Aleksandar Škanata i Zoran Čivija Kovačić.

Svečanosti povodom 70. godina Crvene zvezde na stadionu „Rajko Mitić“ prisustvovali su predstavnici svih sportskih klubova, brojni sportisti i prijatelji kluba, a sala Medija centra na stadionu je bila premala da primi sve goste.