Branimir i Jana osvojili Hrvatsku

Ostali sportovi 19. jun 201811:58 > 11:58
Podeli:
Izvor: Golf asocijacija Srbije

Na Otvorenom prvenstvu Hrvatske koje je održano prišle nedelje u Zagrebu, Golf klub Riverside, Srbiju su predstavljali Branimir Gudelj, Luka Jovanović i Jana Marinović.

Učestvovalo je 23 golfera iz šest zemalja koje ni jako nevreme pred početak prvenstva nije omelo da izađu na teren i odigraju 54, odnosno dame 36 rupa.

Prvog dana turnira nastavilo se loše vreme sa jakim vetrom i kišom. Branimir je uspeo održati koncentraciju i završio sa najboljim rezultatom dana od -1. Drugog dana igračima su se pridružile i golferke, Jana je odigravši +6 povela, dok je Branimir uz jednu lost ball i double bogey odigrao PAR terena. Trećeg dana turnira Janu je pretekla igračica iz Slovenije za šest udaraca dok je Branimir završio sa +2.

Poslednji dan doneo je najviše uzbuđenja na terenu. Jana je odigrala tri udarca bolje od Slovenke Lane Malek i tako osvojila prvo mesto sa 244 udarca.

U muškoj konkurenciji bilo je izuzetno napeto. Branimir je nakon trećeg dana bio u zaostatku dva udarca od vodećeg Ivana Vučemila. Kako je runda odmicala razlika se povećavala, tako je do devete rupe Branimir zaostajao čak četiri udarca. Na poslednjih 9 rupa Ivanu je pala koncentracija, Branimir je održao svoju igru i do 16-e rupe bili su izjednačeni. Na 16-oj rupi Branimir odigrava PAR, Ivan bogey.

Sa udarcem prednosti za Branimira počeli su 17-u rupu, PAR 3, gde Ivan pogađa green i putt od 10m, dok Branimirova loptica pada ispred greena i čip na 1m od rupe. Nakon ove rupe ponovo izjednačeni započinju igru na završnoj, 18-oj rupi.

Nakon idealnog prvog udarca na sredini ferveja, Branimir šalje lopticu na 6m do zastavice, Ivan na manje od 1m. Branimir maši putt, međutim i Ivan ponavlja! Redovni deo igre završavaju sa 0, ukupno 288 udaraca i kreću na razigravanje za play off.

Na prvoj rupi, PAR 4, obojica su imali priliku za par, Branimir sa 1m, Ivan sa 7m, i Ivan uspeva da ubaci lopticu u rupu. Odlaze na drugu rupu gde Branimir udara na 12m od zastavice, Ivan na oko 6-7m. Branimir ubacuje pat dok Ivan promašuje, i to je bio kraj.

Branimir nakon svega kaže:

“Ne sećam se da mi je nekad bilo teže osvojiti neko prvenstvo kao ovo! Ali super što je tako, što više takvih turnira to ću biti bolji igrač!”

Konačni plasman:
Muškarci:
1. Branimir Gudelj 288
2. Ivan Vučemil 288
3. Marko Stepinac 293
18. Luka Jovanović 346

Dame:
1. Jana Marinović 244
2. Lana Malek 248
3. Ana Jakopović 279

Rezultate turnira pogledajte OVDE.