LN: Srpkinje teškom mukom do pobede nad Poljakinjama

Ostali sportovi 23. maj. 201813:38 > 13:39
Podeli:
Izvor: fivb.org

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije zabeležila je i drugu pobedu na turniru Lige nacija u Makau, pošto je savladala Poljsku sa 3:1 (20:25, 27:25, 26:24, 25:15).

Meč je počela Bojana Milenković umesto Jelene Blagojević na prijemu, a Ana Bjelica na mestu Tijane Bošković.

Uprkos svim problemima koje su imale Srpkinje u igri, pustio ih je selektor Zoran Terzić da se bore i dođu do igre koja im je donela četvrtu pobedu u Ligi nacija ove sezone.

Nije bilo učinka srednjaka u prvom setu, nedostajala je Brankica Mihajlović i na prijemu i u napadu, pa su Poljakinje lako došle do 21:11. Odlično su postavljale blok odbojkašice Poljske, pa su osvojile čak šest poena tim elementom igre. Lagano su poentirale Poljakinje kuvanim loptama… Iako su Srpkinje uspele da smanje zaostatak u završnici, nisu došle do velikog preokreta.

Početkom drugog seta činilo se da su stvari došle na svoje mesto, kada je Srbija povela. Ipak, serijom od 3:0 u završnici seta Poljakinje su prve došle do set lopte. Servisi Mihajlovićeve pomogli su, pak, srpskoj selekciji da izjednači u setovima.

Neizvesno je bilo i u nastavku. Opterećena je bila Milenkovićeva na prijemu, a Antonijevićeva nedovoljno maštovita u organizaciji napada. Na kraju je kvalitet presudio, pa je Srbija povela u setovima.

U tom je slomljen otpor Poljakinja, pa su Rašićeva i drugarice privele posao kraju. 

Već u četvrtak ekipu Zorana Terzića očekuje duel sa Kinom, od 14 časova uz prenos na SK.