Prvenac Semeniča u Zakopanima!

Ostali sportovi 28. jan 201818:07 > 18:11
Izvor: Lars Baron/Getty Images

Slovenački skakač Anže Semenič ostvario je prvu pobedu u karijeri pošto je trijumfovao na individualnim skokovima u poljskim Zakopanima.

Semenič je do trijumfa došao ukupnim skorom od 245,6 bodova, posle skokova od 134,5 i 137,5 metara. Drugo mesto, sa 3,6 boda manje, zauzeo je Andreas Velinger iz Nemačke, dok je treći bio još jedan Slovenac Peter Prevc.

Posle prve serije, u vođstvu je bio domaći skakač Štefan Hula, ispred Marijusa Lindvika iz Norveške i Švajcarca Simona Amana. Semenič je držao peto mesto, iza najstarijeg od braće Prevc.

U nastavku takmičenja, 24-godišnji skakač je bio sjajan, imao je ubedljivo najbolji skok, a ostali rivali nisu uspeli da mu pariraju. Velinger je najviše napredovao u odnosu na prvu rundu, kada je skočio tek 119 metara, ali je sve ispravio skokom od 136,5 metara.

Hula je na kraju morao da se zadovolji četvrtim mestom, ispred Amana, Johana Andrea Forfanga iz Nemačke, Poljaka Davida Kubackog i Lindvika. Među najboljom desetoricom našli su se još jedan norveški skakač Halvor Egner Granerud i Rihard Frajtag iz Nemačke.

Semenič je, inače, drugi Slovenac koji je uspeo da se nađe na najvišem stepeniku pobedničkog postolja ove sezone. Prethodno je to učinio Jernej Damjan u Kusamu, krajem novembra.

Frajtag vodi u elitnom takmičenju sa 737 bodova, Poljak Kamil Stoh ima četiri manje, a treći je Velinger sa 665.

Svetski kup u konkurenciji skakača nastavlja se narednog vikenda u nemačkom Vilingenu, a potom sledi pauza zbog Zimskih olimpijskih igara.