Uskoro najskuplji boks meč u istoriji: Mejveder – Pakjao

Ostali sportovi 17. feb 201509:30 > 09:30
Izvor: EPA

Filipinski bokser Mani Pakjao rekao je u utorak da je meč sa Flojdom Mejvederom "blizu", pošto je pristao na test krvi na nedozvoljene supstance, što je bio glavni zahtev američkog boksera.

Svetski šampion u osam bokserskih divizija Pakjao rekao je da su pregovori skoro završeni, pošto je pristao na test a čak je predložio i kaznu od pet miliona dolara za boksera čiji rezultati budu pozitivni.

„Borba je blizu. Pregovori su skoro završeni. Složili smo se da meč mora da se održi. I Mejveder je rekao da želi da boksujemo“, rekao je Pakjao, preneli su britanski mediji.

Mejveder (37) je svetski šampion u velter kategoriji i ima svih 47 pobeda od kojih 26 nokautom, a Pakjao (36) je ostvario 57 pobeda, od kojih 38 nokautom, imao je i dva nerešena rezultata i pretrpeo je pet
poraza.

Mediji spekulišu da će meč Pakjaoa i Mejvedera biti najskuplji u istoriji boksa i da će koštati 250 miliona dolara.

Mejveder je u ponedeljak u kratkom televizijskom intervjuu rekao da dogovor još nije postignut, ali da se nada da će boksovati protiv Pakjaoa.

On zahteva testiranja krvi na nedozvoljene supstance po ugledu na olimpijski sistem – 30 dana uoči meča, umesto nekoliko dana ranije.

„Pristali smo na taj zahtev. U stvari, predložio sam i kaznu od pet miliona dolara ako test bude pozitivan“, rekao je Pakjao.

Meč Pakjaoa i Mejvedera mogao bi da se održi 2. maja u Las Vegasu.