Sastanak Maljkovića i Baha

Ostali sportovi 23. nov 201718:59 > 19:14
Podeli:
Izvor: Christof Koepsel, Bongarts

Delegacija Olimpijskog komiteta Srbije predvođena Predsednikom Božidarom Maljkovićem održali su sastanak sa Predsednikom pedsednikom Međunarodnog olimpijskog komiteta, dr Tomasom Bahom u sedištu ove organizacije u Lozani.

Uz Maljkovića u Lozani su bili potpredsednik Žarko Zečević, generalni sekretar Đorđe Višacki i predsednik Komisije za međunarodno – sportsku saradnju Ivan Mrkić. Sastanku sa predsednikom MOK prisustvovao je i Predsednik Svetske rvačke federacije i član Međunarodnog olimpijskog komiteta, gospodin Nenad Lalović.

Sastanak je prošao u prijateljskom tonu, a tom prilikom se razgovaralo o mnogo tema koje su važne za dalji napredak sporta u Srbiji, ali i razvoj međunarodnog olimpijskog pokreta. Predsednik Maljković je Bahu predstavio planove za dalji razvoj Olimpijskog komiteta Srbije i saradnju sa Međunarodnim olimpijskim komitetom tokom naredne četiri godine, za šta je dobio punu podršku Predsednika MOK. Sa druge strane, Tomas Bah je delegaciju Olimpijskog komiteta Srbije uverio da će Međunarodni olimpijski komitet nastaviti da podržava OKS u svojim nastojanjima da sport u Srbiji zadrži svoju autonomiju i da, u isto vreme, održi dobru saradnju sa državnim institucijama.

Tokom zvanične posete, delegacija Olimpijskog komiteta Srbije je Predsedniku Bahu i Direktoru Olimpijske solidarnosti Pere Mirou prezentovala izveštaj o realizovanim aktivnostima u prethodne četiri godine, a utisak je da su najviši zvaničnici MOK ostali impresionirani realizovanim aktivnostima.

Olimpijski komitet Srbije je nedvosmisleno veoma kompetentna organizacija koju u Međunarodnom olimpijskom komitetu ocenjujemo najvišim ocenama. Olimpijski komitet Srbije je uradio izvanredan posao, što je bilo izuzetno korisno za sportiste u Srbiji. Ja i na dalje očekujem produktivnu saradnju na zadovoljstvo na obostrano zadovoljstvo – rekao je Direktor Olimpijske solidarnosti, Pere Miro.

Ova poseta je iskorišćena i za konkretne dogovore sa Direktorom Olimpijske solidarnosti vezano za podržavanje sportskih programa, kao i programa promocije olimpijskih vrednosti Olimpijskog komiteta Srbije, tako da će se realizacija ovih programa nastaviti širom Srbije i u naredne četiri godine pod pokroviteljstvom Olimpijske solidarnosti.