"Bata": Ispisaćemo zlatne stranice istorije Peruđe

Ostali sportovi 06. okt 201711:19 > 11:24
Podeli:
Izvor: Matthew Stockman/Getty Images

Superkup Italije ovog vikenda označava početak sezone u jednoj od najjačih odbojkaških liga na svetu – Seriji A. Jedan od timova od kojih se očekuje da se bore za trofeje na svim frontovima definitivno je Peruđa, koju predvode Aleksandar Atanasijević, Marko Podraščanin i Mihajlo Mitić.

Peruđa je aktuelni vicešampion Evrope, a u prethodne četiri sezone dva puta je stizala do finala italijanskog prvenstva, ali je oba puta poražena. Kada se zna kakav tim je sastavio legendarni Lorenco Bernardi jasno je da se od Atanasijevića i saigrača očekuje da počnu da osvajaju trofeje.

-Jedva čekamo da krene nova sezona. Radili smo mnogo kako bismo bili što spremniji na samom startu i mogli da se borimo za prvi trofej već u oktobru. Sigurno je da smo svesni da su nam izuzetno dobri timovi konkurencija za trofeje, ali verujemo u sebe i gledamo samo napred – naglasio je Atanasijević.

Prethodnih sezona srpski odbojkaš je više puta isticao da je Peruđa spremna za trofeje, ali su im oni stalno izmicali. Ovoga puta, popularni Bata veruje da su se kockice složile.

-Ovo mi je peta godina u Peruđi, a iz sezone u sezonu klub napreduje sve više i bori se za trofeje. Smatram da je najvažnije da se svi osećaju fizički spremno jer je to ono što nam je nedostajalo ranijih godina. Uz malo sreće možemo da se borimo za najviši plasman na svim frontovima – ističe Atanasijević.

Izvor : Adidas Runners Belgrade

Sjajni korektor naglašava da ni on, ni saigrači, ni stručni štab nisu ni pod kakvim pritiskom da moraju da prekinu post.

-Stalno se priča o tome da Peruđa mora da osvoji nešto. Iza nas je mnogo dobrih rezultata, finala prvenstva, Kupa, Lige šampiona. Klub je jedan od najmlađih u ligi, nema istoriju kao, na primer, Modena. Ali, nadam se da mi možemo da budemo ti koji će je ispisati zlatnim slovima – jasan je odbojkaš Peruđe.

Titulu u Seriji A brani Lube, koji je osvojio i Kup Italije. Atanasijević sigurno tim iz Ćivitanove ubraja među favorite, ali kaže da Peruđa mora da se potrudi da se izdvoji.

-Kao i svake sezone, četiri-pet klubova će biti u trci za najviši plasman. Moramo mnogo da radimo da bismo upravo mi bili ekipa koja će se razlikovati po nečemu. Imamo sjajne uslove, odlične igrače, stručni štab, navijače… – kaže Bata.

Atanasijević je bio deo reprezentacije Srbije koja je na Evropskom prvenstvu stigla do bronze, a samo nekoliko nedelja kasnije odbojkašice su otišle još dalje, osvojivši titulu prvaka ’Starog kontinenta’. Mladi korektor ističe da je oduševljen kako su igrale.

Izvor : Matthew Stockman/Getty Images

-Odbojkašice su nas već navikle na sjajne rezultate, poslednjih godina ni sa jednog velikog takmičenja se nisu vratile bez medalje. Pratio sam sve mečeve i zaista je fantastično sa kakvom lakoćom igraju i kako pobeđuju protivnike – ističe Atanasijević.

Zajedno sa Nikolom Rosićem, Atanasijević je prošlog leta pokrenuo Play Volley kamp za mlade odbojkaše, a od ove jeseni se odlučio da otvori dečiji vrtić – Malu Akademiju na Vračaru.

-Radeći na kampu uvideli smo da je rad sa decom nešto što nas ispunjava i posle mnogo planiranja i priprema odlučili smo da to nastavimo ovoga puta u okviru vrtića. Prostor ima 300 kvadratnih metara, nudimo celodnevni program i veliki broj zanimljivosti. Veoma smo posvećeni i želimo da podignemo standarde, kako bi svakom detetu obezbedili najbolje moguće uslove za razvoj – rekao je Atanasijević.

Prva utakmica Atanasijevića i saigrače u novoj sezoni očekuje u subotu od 19 časova, kada će im rival u polufinalu Superkupa u Ćivitanovi biti Trentino. U drugom polufinalu sastaju se Lube i Modena.