Atanasijević: Vreme je za nove izazove sa Peruđom

Ostali sportovi 20. sep 201713:55 > 13:57
Podeli:
Izvor: Getty Images/Piotr Hawalej

Samo nedelju dana pošto je sa odbojkaškom reprezentacijom Srbije osvojio bronzu na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, Aleksandar Atanasijević se okrenuo izazovima koji ga čekaju sa Peruđom.

Sezona u Italiji počinje Superkupom, koji je na programu 7. i 8. oktobra, a Atanasijevića i saigrače potom očekuju izazovi na tri fronta.

Mladi, ali iskusni korektor, petu sezonu će igrati u Peruđi, koja opet ima izuzetno velike ambicije. Posle poraza u finalu Lige šampiona od Zenita, apetiti su porasli, a čelnici kluba su učinili sve da bi zadržali okosnicu tima i doveli adekvatna pojačanja kako bi zajedno mogli da pokušaju da svrgnu Lube sa trona.

-Mnogo sam trenirao poslednjih dana, ali sam presrećan što sam se vratio. Nedostajala mi je Peruđa. Posle četiri meseca sam se vratio kući. Sa reprezentacijom Srbije sam završio sezonu na sjajan način, osvajanjem prelepe bronze, a sada je vreme za nove izazove – ističe Atanasijević.

Sjajni korektor je u redove Peruđe stigao u oktobru 2013. godine iz SKRA Belhatova i od tada je izborio mesto među najboljim igračima u Seriji A, jednoj od najjačih liga na svetu.

Izvor : CEV

-Kada sam došao u Peruđu, nisam očekivao da ću se ovoliko dugo zadržati. Srećan sam jer igram za jedan od najboljih timova. Uvek nam je cilj da osvojimo sve moguće trofeje u sezoni. Žao mi je što smo padali na poslednjem koraku, ali se ponovo svi vraćamo prepuni želje. Moji saigrači su vredno radili poslednjih nedelja, vidi se da svi imamo istu glad i sve za sada funkcioniše kako treba – naglasio je Atanasijević.

Odbojkaše Peruđe u narednoj sezoni pored Superkupa čekaju i takmičenja u Seriji A, Kupu Italije i Ligi šampiona. Prvi rival biće im Trentino u polufinalu Superkupa Italije 7. oktobra, a drugi par čine Lube i Modena.