Grbić, Kovačević, Stanković: Sjajna pobeda, tek početak

Ostali sportovi 25. avg. 201701:21 > 01:26
Podeli:
Izvor: FIVB

Srbija je prvenstvo Evrope za odbojkaše otvorila ubedljivom pobedom protiv Poljske, a u srpskom taboru imaju mnogo razloga za zadovoljstvo. Pre svega zbog načina kako su odigrali meč.

„Mislim da sve što se izdešavalo nije slučajno. Rezultat je samo posledica onoga što su momci stavili na tereni. Ovo j eprstup koji ja tražim od njih, koji mislim da treba da imaju i ako ga imamo mislim da apsolutno nemamo rezultatskog limita“, rekao je selektor Srbije Nikola Grbić nakon pobede na otvaranju šampionata Evrope.

Srpski odbojkaši prebacili su „teret“ favorita na Poljsku pred ovaj duel, a Uroš Kovačević je objasnio i zašto.

„Skromnost je svakako vrlina. Mi smo mogli da kažemo da ćemo da ih pobedimo 3:0 pred skoro 70.000 njihovih navijača i 50 naših jer to ne bi bilo realno. Mi smo morali da budemo skromni i da kažemo da su oni favoriti, što donekle i jesu jer smo pre tri godine izgubili ovde. Gajio sam nadu da ćemo moći da im se revanširamo iako je jako teško za igru u ovakvim uslovima i na stadionu. I evo, uradili smo ro, jako sam ponosan na moj tim. Dali smo bukvalno sve na terenu i odavno nisam video da reprezentacije ovako igra“, ocenio je Uroš Kovačević koji je osvojio poslednji poen za Srbiju u meču sa Poljskom blokom jedan na jedan.

Zadovoljan je bio i Dragan Stanković.

„Odlična utakmica sa naše strane. Znamo kako je bilo pre tri godine i znali smo na šta treba da obratimo najviše pažnje, a to je da ostanemo koncentrisani u svakom momentu. To se i desilo sredinom prvog seta kada smo gubili sa par poena razlike ali smo verovali da možemo da se vratimo i da dobijemo utakmicu. Posle tog prvog seta, počeli smo da verujemo sve više i više i na kraju je rezultat od 3:0 zaista fantastičan. Međutim, ovo je tek prva utakmica, trebamo da je ostavimo iza nas i da se koncentrišemo na prvog narednog protivnika“, upozorio je Dragan Stanković.

Srbija u drugom kolu, u subotu od 17:30 igra protiv Estonije.