NHL: Ajlandersi vladaju Njujorkom, Pitsburg jači od Vinipega

Izvor: YouTube

Vodeći u Metropolitan diviziji, Njujork Ajlandersi, dočekali su svoje velike gradske rivale, Njujork Rejndžerse u Nasau koloseumu.

Nakon lepe akcije, Mihail Grabovski je savladao Henrika Lundkvista i Ajlandersi su poveli sa 1-0. Met Martin je na samom početku druge trećine duplirao prednost raspoloženih domaćina.

Svoj dan imao je i golman Ajlandersa, Jaroslav Halak, koji je zaustavljao svaki pak koji je išao ka njemu, čak i u situacijama kada su Rendžersi imali igrača više. Ukupno je imao čak 40 odbrana

U trećoj trećini, nastavila se dominacija domaćina, koji su golovima Rajan Stromea i Džona Tavaresa došli do prednosti od 4-0. Tavaresu je to bio 22. Gol u sezoni.

Rendžersi su uspeli da postignu počasni gol, ali nisu uspeli da spreče treći uzastopni poraz od gradskog rivala. Na kraju, 4-1 za Ajlanderse.

U Konsol Enerdži centru u Pensilvaniji, Pitsburg penguinsi su ugostili Vinipeg Džetse.

Nik Spoling je posle sedam minuta igre doveo Pitsburg u vođstvo.

Kris Toburn je onda savladao nemačkog golmana Tomasa Grajsa i doneo izjednačenje kanadskom timu

Osim dobrog hokeja, bilo je i dobrog boksa na ledu, što se uvek ceni u gradu kao što je Pitsburg.

Tokom celog meča, viđena je rezultatska klackalica. Vinipeg je poveo sa 2-1, ali Stiv Dauni je doneo izjednačenje Pingvinima i tako se na drugu pauzu otišlo sa rezultatom 2-2.

Džetsi su ponovo poveli na početku treće trećine pogotkom Adama Laurija.

Ali, Pitsburg je ponovo izjednačio, da bi junak utakmice Brendan Sater postigao još jedan gol i doneo prednost od 4-3 domaćem timu.

Patrik Hornkvist je zaokružio pobedu Pingvina kada je Vinipeg izveo golmana i konačan rezultat je bio 5-3 za moćni tim Pingvina.

Evo i ostalih rezultata mečeva odigranih u noći između utorka i srede: Kolumbus – Vašington 4:3, Filadelfija – Arizona 4:3 posle penala, Karolina – Tampa Bej 4:2, Florida – Detroit 4:5, Montreal – Dalas 3:2, Nešvil – Kolorado 4:3, posle produžetaka, Kalgari – Bafalo 4:1, Edmonton – Minesota 1:2, Vankuver – Anahajm 0:4