Butulija: Marjanović od rukometa pravi amaterski sport

Ostali sportovi 16. jan 201514:15 > 14:15
Izvor: EPA

Rukometni trener i bivši reprezentativac Igor Butulija izjavio je danas da predsednik Rukometnog saveza Srbije Velimir Marjanović treba da ostane na tom mestu sve dok ne završi projekat "rukomet - amaterski sport".

„Ostao je još jedan stepenik do ostvarenja tog projekta, a to je da potpuno uništi i klupski rukomet. Za devet godina vladavine Marjanovića, klubovi u Srbiji su počeli da se gase, liga je neregularna, a muška i ženska reprezentacija je osvojila dve medalje na domaćem terenu“, rekao je Butulija agenciji Beta.

On je podsetio da je muška reprezentacija posle srebra na EP u Beogradu zauzela 13. mesto na OI u Londonu, 10. mesto na SP 2013. u Španiji, 13. mesto na EP 2014, a na SP ove godine nije se ni plasirala.

„Isto se događalo i sa ženskom reprezentacijom, koja je na SP u Srbiji osvojila srebrnu medalju, a zatim doživela krah“, rekao je Butulija i dodao:“Iz ovoga se vidi da je Marjanović uradio sve da dođe do domaćih medalja i ostane na mestu predsednika Rukometnog saveza Srbije“.

Prema njegovim rečima, predsedniku RSS smetali su bivši asovi, a okružio se osobama koje nisu zaslužile takvu poziciju.

„Prvo je smetao Veselin Vujović, pa Jovica Cvetković koji je postavio temelje sistema modernog rukometa, a mene je privremeno udaljio iz rukometa. Nedeljko Jovanović 10 godina ne može ni da uđe u ovaj sport. Gde su treneri Jezdimir Stanković, Zoran Živković, Branislav Pokrajac, koji svojim iskustvom i znanjem mogu da doprinesu svim selekcijama napredak i da se uspostavi zdrav sistem“, rekao je Butulija.

On je dodao da u savezima kao što su košarkaški ili odbojkaški prepoznaje sistem.

„Razlika između Dragana Đilasa, Aleksandra Boričića i Velimira Marjanovića je u tome što predsednici košarkaškog i odbojkaškog saveza postavljaju sistem koji pravi rezultat i uvažavaju bivše asove, a u rukometu je sistem „zavadi pa vladaj“, u kome pojedinac odlučuje o svemu“, zaključio je Butulija.