Rukometašice sa Nemačkom i Holandijom na SP

Ostali sportovi 27. jun 201717:08 > 17:09
Podeli:
Izvor: Rukometni savez Srbije

Ženska rukometna reprezentacija Srbije igraće u grupi D na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj, a rivali će joj biti selekcije domaćina, Holandije, Južne Koreje, Kine i Kameruna.

Planetarni šampionat igra se od 1. do 17. decembra. Domaćini grupne i nokaut faze biće Bitighajm-Bisingen, Magdeburg, Oldenburg, Lajpcig i Trir, a sama završnica biće održana u Hamburgu.

Znali smo da iz prvog i drugog šešira ne možemo dobiti lakog protivnika. Nemačka i Holandija su ozbiljne reprezentacije. Koreja je veoma nezgodan protivnik iz donjeg dela žreba, dok su Kina i Kamerun nepoznanice“, prokomentarisao je žreb selektor srpskih rukometašica Ljubomir Obradović.

Reprezentacija Slovenije igraće u grupi A sa Francuskom, Rumunijom, Španijom, Angolom i Paragvajem. Crnogorske rukometašice će se naći u grupi C sa selekcijama Danske, Rusije, Brazila, Japana i Tunisa. U grupi B biće Norveška, Švedska, Češka, Mađarska, Argentina i Poljska.

I ostale grupe su veoma ozbiljne. U grupi C su Rusija, Danska, Brazil, uz Crnu Goru i Tunis. Najbitnije je da devojke budu zdrave, da kompletni počnemo da radimo i dočekamo prvenstvo“, jasan je Obradović.