Šešum: Naša imena zvuče bolje, ali to ne odlučuje

Ostali sportovi 02. maj 201717:16 > 17:19
Podeli:
Izvor: Getty Images/Alex Grimm

Bek srpske reprezentacije Žarko Šešum istakao je da će Orlovi morati da odigraju 'kao kolektiv' ukoliko žele da pobede Rumuniju u trećem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Prvi meč sa Rumunima izabranici Jovice Cvetkovića odigraće u četvrtak u Baja Mareu, a drugi u nedelju u Kragujevcu.

Iskusni reprezentativac Žarko Šešum sumira početak priprema i tri odrađena treninga.

„U sredu u 18 časova letimo za Baja Mare. Sa reprezentacijom je uvek isto – malo vremena, a puno obaveza. Suzili smo fokus samo na Rumune, ne trošimo ni vreme ni energiju na druge stvari. Imamo ideju šta bi i kako igrali u napadu i koju ćemo odbranu. Pokušavamo na ovih pet treninga da ostanemo sveži i sve pripremimo kako valja“, kazao je Šešum.

Rumuni, ekipa bez velikih imena, nalazi se na čelu tabele sa dve pobede nad Belorusima u gostima i Poljacima kod kuće. 

To im daje veliko samopuozdanje. Selektor Paskval im je doneo ozbiljnost, drugačiji pristup. Sada im vetar duva u leđa. Poznato je kakvi su domaćini, igraju na granici svojih mgućnosti. Fizički su jako dobri, visoki, dobri šuteri. Trener je doneo španske ‘manire’ sa istrčavanjem iz odbrane…“

Ipak, igrački individualni rejting je na strani Srbije.

„To je tako, naša imena možda zvuče bolje od rumunskih, ali to nije glavni faktor na jednoj utakmici. Tamo moramo da odigramo kolektivno da bismo odneli bodove. Velika je stvar što putujemo čarterom, da nije tako, put bi trajao tri dana, što uzima dosta energije. Pričali smo u prvoj nedelji da je i umor prouzrokovao onakav pad protiv Belorusa po povratku iz Poljske. Sada je organizaciono odrađeno vrhunski. Sve ostalo je na nama“, zaključio je levi bek Orlova.