Rejdersi definitivno u Las Vegasu: Oukland uvek naš DNK

Ostali sportovi 27. mar. 201716:03 > 21:31
Podeli:
Izvor: Thearon W. Henderson/Getty Images

Više nema dileme, Oukland Rejdersi se definitivno sele u Las Vegas. Rukovodstvo lige danas je odobrilo selidbu i čuvena NFL franšiza će promeniti adresu.

Vlasnici franšiza NFL su o predlogu Rejdersa glasali u ponedeljak, a i pre nego što je počelo komesar lige Rodžer Gudel najavio je pozitivan ishod.

„Rajdersi su rođeni u Ouklandu i Oukland će uvek biti deo našeg DNK. Znamo da će neki navijači biti razočarani, pa čak i ljuti, ali se nadamo da frustraciju neće usmeriti prema igračima, trenerima i klupskom osoblju. Nadamo se da ćemo tu ostati kao Oukland Rajdersi dok se novi stadion ne otvori. Mnogo bismo voleli da se šampionat vrati u Baj Areu u San Francisko“, navodi se u saopštenju kluba.

Twitter Embed Code

Grad, država Nevada i njeni zvaničnici prikupili su 750 miliona dolara za izgradnju novog stadiona u Las Vegasu, koji bi trebalo da bude završen do 2020. Do tada će Rejdersi mečeve igrati u Ouklandu. 

Rejdersi će, dakle, po drugi put napustiti Ouklend, ovoga puta posle 22 godine. Rejdersi su od 1982. do 1994. godine Los Anđeles zvali svojim domom.

Vlasnik Dalas Kaubojsa Džeri Džons u nedelju je rekao pred godišnji sastanak u Finiksu da će ponedeljak biti uzbudljiv dan za Vegas.

Ovaj grad će od sledeće sezone imati klub i u najjačoj hokejaškoj ligi sveta (NHL) – Las Vegas Golden Najt.